Klantenreviews

Klantenreview: Slappe mest bij kalveren

Klantenreview Hélène Carrette, 11-03-2022

Hélène en Jean-Yves Carrette runnen een veehouderij met melkkoeien en koeien van het Belgisch witblauw ras in de streek van Arc-Ainière. Daarnaast runt Hélène een boerderijwinkel, La Baratte d'Hélène.  

Hélène zorgt voor de kalveren vanaf de geboorte tot het spenen. Ze gebruikt de natuurlijke voedingssupplementen van Herbavita, sinds ze vijf jaar geleden in contact kwam met Marie, nutritioneel adviseur in Henegouwen. Ze gebruikt de producten Optistart, Rumiform Digest, Vitachoc Boost en Herbaflux

Lees verder 

Klantenreview: Kalverproducten

Familie Depreay, Sprimont - Liège, 01-03-2022

De familie Depreay uit Sprimont, bij Luik, heeft een kudde van 420 Holstein-koeien. Er worden maandelijks zo'n 30 kalven geboren op hun veehouderij. 

Zij gebruiken de kalverproducten van Herbavita nu al meer dan anderhalf jaar en zijn er zeer tevreden van. Naast de vele voordelen die de natuurlijke producten met zich meebrengen, gebruiken ze sindsdien ook aanzienlijk minder antibiotica op hun boerderij.

Lees verder 

Klantenreview: Droogstaande koeien

Klantenreview Herbamin Dry, 28-01-2022

Martin Deboo en Quentin Carton-Delcours zijn melkveehouders die dagelijks 140 koeien melken. Ze zijn al meer dan 6 jaar trouwe gebruikers van ons vitaminesupplement Herbamin Dry voor hun droogstaande koeien.

Zij hebben tot doel de behoeften van de koe te dekken en te versterken tijdens de droogstandsperiode van 2 maanden. En anderzijds om bij de geboorte een levendiger en krachtiger kalf te hebben dat goed opstart.

Ze vertelden ons over de voordelen van het gebruik ervan:

Lees verder 

Klantenreview: Koeien droogzetten

Klantenreview Florent Lisbet, 27-01-2022

Florent Lisbet, veehouder met ongeveer 80 Montbeliarde koeien in de Hauts-Pays in de provincie Henegouwen, gebruikt de producten HerbaDry, Herbamin Dry en Herbamas om zijn koeien droog te zetten.

Lees verder 

Meer werkplezier en rendement door de producten én de begeleiding van Herbavita

Getuigenis Ype en Klarie Reinsma, 22-10-2021

Ype en Klarie Reinsma uit Schraard (Friesland) runnen sinds 2003 een traditioneel melkveebedrijf, waar dagelijks 105 koeien gemolken worden. Ze leerden Herbavita kennen tijdens hun jaarlijkse uitje op de beurs Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg in 2019.

Herbavita ontwikkelt en produceert al meer dan 25 jaar aanvullende diervoeders voor landbouwdieren. Ze streven naar gezonde dieren, een optimaal bedrijfsrendement en gelukkige boeren.

Lees verder 

Klantenreview: Hardnekkige bezinklagen in de mestput

Klantenreview Penergetic G, 20-05-2021

De eigenaars van Varkenshouderij Verbakel Landbouw vof uit Westerbeek gebruiken al 25 jaar het product Penergetic G voor het bekomen van vloeibare mest. Ze zijn ermee gestart op hun vorige varkenshouderij, omdat ze problemen hadden met een serieuze bezinklaag in hun mestopslag.

Lees verder 

Klantenreview: Homogene mest dankzij Penergetic G

Klantenreview Penergetic G, 05-05-2021

Varkenshouderij Heijderhoeve is sedert 2006 trouw aan Penergetic G voor het oplossen van drijvende lagen en dik slib op hun bedrijf. Ze huisvesten in totaal 3800 zeugen, 2000 opfokgelten en 35000 vleesvarkens.

“Vooral in de dragende stal hadden we problemen met een flinke bezinklaag.
Via collega’s kwamen we in contact met Herbavita. We zijn in 2006 gestart met het Product Penergetic G en werken er nog altijd mee."

Lees verder 

Klantenreview: Herbavita biedt dé oplossing om drijfmest vloeibaar te maken

Klantenreview Penergetic G, 04-05-2021

“In 2007 hebben wij een nieuwe vleesvarkensstal gebouwd met het IC-V systeem.
Al tijdens de tweede ronde kon de mest niet meer goed via het rioolsysteem afgevoerd worden. Op enkele plaatsen kwam de dikke, vaste mest al tot aan de roosters! Groot probleem!

Ik werd door mijn voerleverancier in contact gebracht met Herbavita. Een adviseur uit mijn regio kwam de situatie in onze varkensstal bekijken en had naar eigen zeggen dé oplossing om onze drijfmest vloeibaar te maken: Penergetic G

Lees verder 

Betere opstart bij kalveren

Testimonial Max Noordman, 17-02-2021

Melkveebedrijf Noordman VOF is een innoverend melkveebedrijf uit Sterksel (NL), waar ze het welzijn van de dieren en de natuur hoog in het vaandel dragen.
Het bedrijf bestaat uit 150 melkkoeien en 70 stuks jongvee.

Gezondheidsproblemen bij kalveren

Zoals op veel melkveebedrijven, kampte Max met diarree bij zijn jongste kalveren. Hierdoor namen de dieren minder melk op, wat zorgde voor minder groei, minder fitheid en in sommige gevallen leidde dit zelfs tot sterfte.
De kalveren van ±6 weken oud hadden bovendien vaak last van longontstekingen. Max besloot om aan de slag te gaan met het product RumiForm Digest van Herbavita, om de groei en ontwikkeling van zijn kalveren gedurende de cruciale eerste dagen en weken te ondersteunen.

Lees verder 

Natuurlijke en kwaliteitsvolle voedingssupplementen voor gezondere koeien met een hogere melkproductie

Getuigenis Elton van Ginkel, 26-10-2020

In Woudenburg runt de familie van Ginkel een melkveehouderij waar dagelijks 60 à 65 koeien gemolken worden. Volgend jaar neemt zoon Elton het bedrijf over. Sinds 2016 gebruiken ze voedingssupplementen van Herbavita om maximale melkproductie uit hun hoogproductieve melkkoeien te halen, met aandacht voor hun gezondheid. Bij het vergelijken van de jaaroverzichten staat Elton versteld van de resultaten. Het rollend jaargemiddelde steeg in 3 jaar van 9356l naar 10570l. “We kunnen wel zeggen dat we vooruit zijn gegaan!” benadrukt hij.

Lees verder 

Vitaminen, mineralen en gisten die zorgen voor een hoger rendement

Getuigenis Joost van den Anker, 04-07-2019

Joost en Marina van den Anker, eigenaars van het bedrijf Anker Holstein te Maurik (Gelderland), melken momenteel 150 koeien. Zij hebben de positieve effecten van de vitamine- en mineralenmengsels van Herbavita zelf ervaren. Joost en Marina kwamen in contact met Herbavita op de Rundvee en Mechanisatie Vakdagen te Hardenberg. Na een gesprek met één van de adviseurs besloten ze om enkele producten in te zetten.

Lees verder 

Vitaminen, mineralen en gisten die zorgen voor een hoger rendement

Getuigenis Hendrik jan Visscher, 27-06-2019

Hendrik jan Visscher uit Dalfsen melkt momenteel 70 koeien en ondervond dat zijn koeien vaak last hadden van mastitis. Toen er in oktober 2017 een consulent van Herbavita langskwam besloot hij RumiForm Yeast+ in te zetten. Na ongeveer 2 weken merkte hij dat zijn koeien er reeds gezonder uitzagen en Hendrik jan begon kort daarna ook Herbamin Power te gebruiken. Al snel hadden zijn koeien veel minder last van uierontsteking. Omdat de algemene weerstand van de dieren beter werd en ze minder moesten opbotsen tegen allerlei problemen steeg ook de melkproductie. Het rollend jaargemiddelde per dier steeg van 8768  naar 9691 liter wat neerkomt op een gemiddelde toename van 923 liter per koe.

Lees verder 

Herbavita zorgt voor een hoger rendement

Getuigenis Luk & Sabina Francken, 23-09-2015

Luk en Sabina Francken van het bedrijf Francken LV te Wuustwezel zijn al sinds 2007 tevreden Herbacid-Koe gebruikers.

Francken LV is een modern melkveebedrijf met 90 koeien waar gemolken wordt met een melkrobot. Volgens hen is door het gebruik van Herbacid-Koe de mest minder gebonden en bevat deze minder onverteerde delen, wat duidt op een betere benutting van het voer. Dit resulteerde in een verhoging van de melkproductie met 2L per koe per dag. Hierdoor behalen zij jaarlijks een winst van maar liefst €15.300!
Hun huidige gemiddelde somatisch celgetal zit op slechts 180.000 en de die­ren hebben minder last van uieront­stekingen.

Lees verder