Herbavita zorgt voor een hoger rendement

Getuigenis Luk & Sabina Francken, 23-09-2015

Luk en Sabina Francken van het bedrijf Francken LV te Wuustwezel zijn al sinds 2007 tevreden Herbacid-Koe gebruikers.

Francken LV is een modern melkveebedrijf met 90 koeien waar gemolken wordt met een melkrobot. Volgens hen is door het gebruik van Herbacid-Koe de mest minder gebonden en bevat deze minder onverteerde delen, wat duidt op een betere benutting van het voer. Dit resulteerde in een verhoging van de melkproductie met 2L per koe per dag. Hierdoor behalen zij jaarlijks een winst van maar liefst €15.300!
Hun huidige gemiddelde somatisch celgetal zit op slechts 180.000 en de die­ren hebben minder last van uieront­stekingen.

Sinds het gebruik van ­Herbacid-Koe zijn de vee­artskosten met 8% gedaald en zijn de koeien veel actiever geworden. Er komen tevens minder pootproblemen voor dan voorheen, een probleem dat een rechtstreekse in­vloed heeft op verminderde vruchtbaarheid en melkproductie. Het op een gezonde, natuurlijke en verantwoorde manier meer rendement uit de koeien halen, is voor Luk en Sabina de belangrijkste reden om met Herbavita te blijven samenwerken. Een tweede reden is dat de dieren duidelijk langer in productie blijven. De koeien zijn bo­vendien heel actief, waardoor het aantal melkingen 2,9/koe/dag bedraagt. Luk en Sabina raden hun collega boeren dan ook aan om samen te werken met Herbavita voor het verhogen van het rendement op een melkveebedrijf.