Betere opstart bij kalveren

Testimonial Max Noordman, 17-02-2021

Melkveebedrijf Noordman VOF is een innoverend melkveebedrijf uit Sterksel (NL), waar ze het welzijn van de dieren en de natuur hoog in het vaandel dragen.
Het bedrijf bestaat uit 150 melkkoeien en 70 stuks jongvee.

Gezondheidsproblemen bij kalveren

Zoals op veel melkveebedrijven, kampte Max met diarree bij zijn jongste kalveren. Hierdoor namen de dieren minder melk op, wat zorgde voor minder groei, minder fitheid en in sommige gevallen leidde dit zelfs tot sterfte.
De kalveren van ±6 weken oud hadden bovendien vaak last van longontstekingen. Max besloot om aan de slag te gaan met het product RumiForm Digest van Herbavita, om de groei en ontwikkeling van zijn kalveren gedurende de cruciale eerste dagen en weken te ondersteunen.

RumiForm Digest vanaf de tweede biestgift

Max geeft RumiForm Digest aan zowel de vaars- als de stierkalveren vanaf de tweede biestgift tot wanneer ze naar groepshokken verhuizen.

Sinds het gebruik ervan hebben zijn kalveren geen last meer van darmproblemen en longontstekingen. De kalveren blijven gezond, waardoor ze meer drinken en dus beter groeien. 
Bovendien geniet Max van meer opbrengst, door de forse vermindering van sterfgevallen ten gevolge van gezondheidsproblemen.

Tevreden over het resultaat

De Familie Noordman is tevreden met de werking van RumiForm Digest. “We behalen betere resultaten in vergelijking met de antibiotica die we voordien gaven” aldus Max Noordman.

 

 

Max geeft zijn koeien naast RumiForm Digest, ook Herbamin Grow, Herbamin Power, Herbamin Cel, Herbamin Dry, RumiBloc Dry, RumiForm Yeast+ en Vitachoc Boost.

Deze producten kunnen u interesseren